1. Tárkonyos raguleves vajgaluskával
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb krumpli
- 2 dl zöldborsó
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chili paprika ízlés szerint
- 2 tyúkhúsleves kocka
- tárkony
- 2 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Alföldi betyárgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Savanyú káposztás bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2,5 liter víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Zöldséges burgonyagombóc leves
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fehér paprika
- 1 paradicsom
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- fűszerpaprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Alföldi húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítő, olaj
- cérnametélt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Palócleves sertéshúsból
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek kacsazsír
- 30 dkg burgonya
- 1 kk őrölt babér
- 1 kk morzsolt kapor
- 1 kk őrölt kömény
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
- petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Gombaraguleves daragaluskával
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi)
- petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Fokhagymás lebbencsleves
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lebbencs tészta
- 3 db nagyobb szem burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 dl étolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
- kevés őrölt bors
- pici só
- 1-1 db paradicsom és zöldpaprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Favágó leves
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Bakonyi tarhonyaleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
- 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál Gyulai kolbász
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika, őrölt kömény
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
11. Belga csirkeleves
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa tisztítva
- 1 póréhagyma
- 2 angol zellerszár
- 3 burgonya felkockázva
- 1 újhagyma
- 2 babérlevél
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 szál kakukkfű
- 1 csipet sáfrány
- 3 zsályalevél aprítva
- 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
- 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
- 1 liter húsalaplé
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
12. Húsleves házi májgaluskával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeaprólék
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zellergumó
- 1 paprika
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek házi ételízesítő