Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 kiadós raguleves, ami után nem kell második

Dátum: 2024-05-09 / Írta: Budai István / Látták: /

Egy gazdag, tartalmas raguleves sok esetben a főétkezés egyetlen fogásaként is megállja a helyét. Ebben a válogatásban 12 olyan receptet gyűjtöttünk össze, amelyek változatos alapanyagokkal és fűszerezéssel kínálnak tökéletes megoldást az étkezéshez. A pulyka- és csirkeragu levesektől kezdve, egészen a kapros báránylevesig számos ízvilágot felvonultatnak.
Mindegyikükben közös, hogy nemcsak táplálóak, hanem könnyedén elkészíthetők, így egy hosszú nap végén is tökéletes választások lehetnek.




  • 1. Alföldi raguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertéscomb
    2. 1 db vöröshagyma
    3. 2 ek olaj
    4. 50 dkg burgonya
    5. 1,5 liter erőleves
    6. 1,5 dl tejföl
    7. 2 ek citromlé
    8. 2 db babérlevél
    9. só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
    10. 2 tk mustár
    11. 2 db főtt tojás

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Pulyka raguleves tárkonyosan recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 600 g pulyka felső comb filé
    2. 1 fej hagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 5 db sárgarépa
    5. 2 db petrezselyemgyökér
    6. 1/2 zeller
    7. 1/2 db karalábé
    8. 1 marék zöldborsó
    9. 200 g. főzőtejszín (20%-os)
    10. kevés só, és bors
    11. kevés tárkony
    12. 4 marék levestészta (eperlevél)
    13. kevés étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Csülkös raguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb csont nélküli csülök
    2. 50 dkg vajbab
    3. 1 kis szál kolbász
    4. póréhagyma
    5. 2 sárgarépa
    6. 2-3 szem burgonya
    7. bors
    8. tárkony
    9. erős pista
    10. tejföl
    11. liszt
    12. vaj
    13. citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tárkonyos szarvasragu leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 kg szarvashús
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 4-6 szem boróka bogyó
    5. 1 mokkáskanál vad fűszerkeverék
    6. 50 dkg vegyes gomba (csiperke, szegfűgomba)
    7. 4 közepes sárgarépa
    8. 3 petrezselyemgyökér
    9. 15 dkg fagyasztott zöldborsó

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Cukkinis raguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg csirkemellfilé
    2. 2 sárgarépa
    3. 1 petrezselyemgyökér
    4. 1 bébi cukkini
    5. 2 nagy csiperke gomba
    6. 1,5 dl zöldborsó
    7. 1 közepes krumpli
    8. 1 fej vöröshagyma
    9. 1 paradicsom
    10. 1 ek olívaolaj
    11. 2 dk vaj
    12. 2 csipet kurkuma
    13. 1 csokor friss tárkony
    14. 1 csokor petrezselyemzöld
    15. egy szál lestyán
    16. só, bors
    17. 1,5 dl joghurt
    18. 1 ek tönkölybúza liszt
    19. fél citrom leve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Kolbászos csirkeraguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg csirkemell
    2. arasznyi füstölt kolbász
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2 db újhagyma
    5. 4 szál sárgarépa
    6. 1 szál fehérrépa
    7. 1 kisebb karfiol fele
    8. kevés brokkoli
    9. 1 bögre zöldborsó(üveges)
    10. (kevés zöldbab is ha van)
    11. petrezselyemlevél
    12. 1/2 pritamin paprika(kockázva)
    13. bors
    14. pirospaprika
    15. 2 db zöldségleves kocka
    16. 4-5 ek olaj
    17. 1 doboz főzőtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Raguleves zöldfűszeres galuskával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg sertéscomb
    2. 0,5 marék szárított vargánya
    3. 0,5 marék karikára vágott póréhagyma
    4. 3 szál sárgarépa
    5. 1 szál fehérrépa
    6. 1 kisebb karalábé
    7. 1 kisebb zeller
    8. 1 pohár zöldborsó
    9. petrezselyemlevél
    10. zellerlevél
    11. 1 paradicsom
    12. 1/2 paprika
    13. bors
    14. 1 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Kondorosi betyár raguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kis fej vöröshagyma
    2. 60 dkg filézett pulyka felsőcomb
    3. 2 sárgarépa
    4. 1 petrezselyem gyökér
    5. 1/4 zeller
    6. 3 krumpli
    7. 1/2 citrom leve
    8. 2 nagy kanál tejföl
    9. 10 dkg mangalica szalonna
    10. 1 dl félédes fehérbor
    11. 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika
    12. 1/2 csípős, zöld hegyes paprika
    13. friss tárkony és petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Csirkeragu leves lestyánnal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemellfilé
    2. 2 ek olaj
    3. 1 vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 szál sárgarépa
    6. 1 szál fehérrépa
    7. 1 zellergumó
    8. 30 dkg zöldborsó
    9. 1 kk pirospaprika
    10. őrölt bors
    11. 3 dl főzőtejszín
    12. 1 ek keményítő
    13. 1 ek lestyán
    14. 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg báránycomb
    2. 20 dkg nagyszemű bab
    3. 1 fej hagyma
    4. 4 szál sárgarépa
    5. 2 szál fehérrépa
    6. 1/2 fej karalábé
    7. 1/2 pici fej zeller
    8. 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
    9. 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
    10. 2 dl főzőtejszín
    11. 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
    12. 3 gerezd fokhagyma
    13. 1 nagy evőkanál kacsazsír
    14. 1 mokkáskanál őrölt kömény
    15. bors
    16. 1,2 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg csirkemell filé
    2. 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 szál sárgarépa
    6. 2 szál fehérrépa
    7. 1/4 zeller gumó
    8. 1 evőkanál kacsazsír
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 1 ek étkezési keményítő
    11. 1 evőkanál tárkony (szárított)
    12. 1 mokkáskanál őrölt kömény
    13. só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Raguleves sertéslapockából recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg sertéslapocka
    2. füstölt csülök (csak az íze miatt)
    3. 2 sárgarépa
    4. 4 kisebb sonka hagyma
    5. 2 fehérrépa
    6. 1 maréknyi vajbab
    7. 3 ek tejföl
    8. 2 ek liszt
    9. bors
    10. petrezselyem
    11. tárkony
    12. vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá