Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-tejszínes bárányraguleves recept

Kapros-tejszínes bárányraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg báránycomb
    • 20 dkg nagyszemű bab
    • 1 fej hagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1/2 fej karalábé
    • 1/2 pici fej zeller
    • 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
    • 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy evőkanál kacsazsír
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • bors
    • 1,2 l víz

    Elkészítése:

    A babot 4 órán át hideg vízben áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köményt és egy kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk őket. Felöntjük 1 dl borral, majd így is pároljuk egy kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.

    Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot, majd addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a felaprított kaprot is. Ha szükséges még fűszerezzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá