Kapros-tejszínes bárányraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg nagyszemű bab
  • 1 fej hagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 pici fej zeller
  • 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál kacsazsír
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • bors
  • 1,2 l víz

Elkészítése:

A babot 4 órán át hideg vízben áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köményt és egy kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk őket. Felöntjük 1 dl borral, majd így is pároljuk egy kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.

Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot, majd addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a felaprított kaprot is. Ha szükséges még fűszerezzük.