Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi raguleves recept

Alföldi raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 50 dkg burgonya
    • 1,5 liter erőleves
    • 1,5 dl tejföl
    • 2 ek citromlé
    • 2 db babérlevél
    • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
    • 2 tk mustár
    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Rántáshoz:

    • 3 ek olaj
    • 3 ek liszt
    • 1 cs petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.

    Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel.

    Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat.

    Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük).

    A tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá