Alföldi raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alföldi raguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 1,5 liter erőleves
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 ek citromlé
  • 2 db babérlevél
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 tk mustár
  • 2 db főtt tojás

Rántáshoz:

  • 3 ek olaj
  • 3 ek liszt
  • 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítése:

A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.

Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel.

Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat.

Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük).

A tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.