Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kondorosi betyár raguleves recept

Kondorosi betyár raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kis fej vöröshagyma
    • 60 dkg filézett pulyka felsőcomb
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 1/4 zeller
    • 3 krumpli
    • 1/2 citrom leve
    • 2 nagy kanál tejföl
    • 10 dkg mangalica szalonna
    • 1 dl félédes fehérbor
    • 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika
    • 1/2 csípős, zöld hegyes paprika
    • friss tárkony és petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár Napok volt a leves apropója.

    Az apró kockákra vágott, megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.

    Felöntjük a borral, majd meghintjük paprikával és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. A félbevágott csípős paprika is a lébe került.

    Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.

    Félidőben hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony és petrezselyem leveleket. Belefacsarjuk a citrom levét is. Keveset kiveszünk a léből, amit csomómentesre keverünk a tejföllel, majd visszaöntjük a levesbe és felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá