Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal recept

Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemell filé
    • 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1/4 zeller gumó
    • 1 evőkanál kacsazsír
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 evőkanál tárkony (szárított)
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • só, bors

    Elkészítése:

    Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot és az aprított fokhagymát és az egyformára vágott zöldségeket.

    Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal. Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek és megfő a csirkehús.

    Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk és ha szükséges ízesítjük sóval, borssal. Ekkor a tejszínnel elkeverjük a keményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget és így besűrítjük a levest.

    Tálaláskor adhatunk hozzá pár csepp citromot, ha savanykásan szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá