Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/4 zeller gumó
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 evőkanál tárkony (szárított)
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítése:

Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot és az aprított fokhagymát és az egyformára vágott zöldségeket.

Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal. Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek és megfő a csirkehús.

Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk és ha szükséges ízesítjük sóval, borssal. Ekkor a tejszínnel elkeverjük a keményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget és így besűrítjük a levest.

Tálaláskor adhatunk hozzá pár csepp citromot, ha savanykásan szeretjük.