Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeragu leves lestyánnal recept

Csirkeragu leves lestyánnal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 2 ek olaj
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 zellergumó
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 kk pirospaprika
    • őrölt bors
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 ek keményítő
    • 1 ek lestyán
    • 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

    Elkészítése:

    Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk. Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.

    Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, és felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.

    A tejszínben elkeverjük a keményítőt és a lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adjuk.

    Felforraljuk, és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá