Csirkeragu leves lestyánnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 kk pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő
  • 1 ek lestyán
  • 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk. Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, és felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.

A tejszínben elkeverjük a keményítőt és a lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adjuk.

Felforraljuk, és tálaljuk.