Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levendulás sárgadinnye lekvár recept

Levendulás sárgadinnye lekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg felkockázott sárgadinnye
    • 20-30 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1/2 kk őrölt gyömbér
    • 5-6 szál levendula (szárított is lehet)
    • 1,5 dl víz
    • 1 cs dzsemesítő

    Elkészítése:

    A felkockázott dinnyéhez öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, tegyük bele a levendulát, majd addig főzzük, hogy szinte szétfőjön.

    Ezután szedjük ki a levendulaszárakat és a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.

    Ezután adjuk hozzá a dzsemfixet, alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre és főzzük pár percig.

    Ezután az előzőleg sterilizált üvegbe merjük bele a lekvárt, majd tegyük rá a tetőt, tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk kihűlni.

    Ebből a mennyiségből nekem 1 db 7 dl üveg lekvár lett, így ha több üveggel szeretnénk befőzni, akkor arányosan emelni kell a hozzávalók mennyiségét (egy kevés kimaradt, de azt rögtön meg is ettük).

    Tipp:

    Az elkészült lekvár íze nagyon finom a fűszerektől és kellemesen érződik a levendula íze is. Süteményekhez, palacsintába vagy éppen pirítós kenyérrel nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá