Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szamócadzsem recept

Szamócadzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag dzsemfix 4:1
    • 2 kg friss szamóca
    • 50 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A szamócát megmossuk és megtisztítjuk a levelektől (kitépjük a csuma résszel).

    Ezután a gyümölcsöt aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk. Figyeljünk arra, hogy maradjanak benne szamóca darabok, ne legyen teljesen pépes.

    Az aprított gyümölcsöt egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd elkeverjük, felforraljuk, majd forrás után 3-4 percig takarék lángon főzzük.

    A dzsemet befőttes üvegekbe töltjük (az üveg pereméig), erősen rázárjuk a kupakot és 1 percre fejjel lefelé állítjuk a megtöltött üvegeket. Erre azért van szükség, hogy vákum képződjön.

    Ezután talpra állítjuk az üvegeket, amelyeket szalaggal díszíthetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá