Szőlőlekvár recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg (othelló) szőlő
- 1 citrom
- 60 dkg kristálycukor
- 40 dkg 2:1-es befőzőcukor (pektines)
Elkészítése:
A megmosott szőlőt leszemezzük. Ráfacsarjuk a citrom levét, beletesszük a jól megmosott héját is, majd feltesszük főni.
Ha megfőtt, akkor átturmixoljuk, majd fakanállal kevergetve átnyomjuk a tésztaszűrőn. A magokat és a citromhéjat kidobjuk.
A pépet visszatesszük a tűzre és amikor megint forr, hozzáadjuk a cukrot, majd a befőzőcukrot. Azzal már csak öt percig rotyog, közben leszedjük a habját.
Tiszta, kifőzött üvegekbe töltjük, fejre állítjuk és egy éjszakán át dunsztoljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.