Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos sárgarépadzsem recept

Narancsos sárgarépadzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sárgarépa
    • 50 dkg kristálycukor
    • 2 citrom
    • 1 rúd vanília
    • 1 fiola narancsaroma

    Elkészítése:

    A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, kb fél cm vastag karikákra vágjuk.

    Edénybe tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük.

    Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük.

    Rögtön lekötjük és 24 órán keresztül száraz dunsztban hagyjuk.

    Tipp:

    Gasztró ajándéknak készült, de olcsón akár télen is beszerezhető a sárgarépa, így a nem kimondottam lekvárfőző évszakokban is elkészíthetjük!
    Nagyon finomak ezzel a nem mindennapi ízvilággal a karácsonyi zserbó, a palacsinta is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá