Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos linzerkoszorú recept

Narancsos linzerkoszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az omlós tésztához:

    • 1 narancs reszelt héja
    • 500 g finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só
    • 250 g lágy vaj vagy margarin
    • 200 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tészta lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg darált, cukrozott dió

    A töltelékhez:

    • sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 1 órát hideg helyen pihentetjük.

    3 mm vastagra nyújtjuk és formával kiszúrjuk.

    Tojásfehérjével a lyukas linzert lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.

    A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá