Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos sütőtökpite recept

Narancsos sütőtökpite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es piteformához:

    Tészta:

    • 18 dkg finomliszt
    • 8 dkg kukoricaliszt
    • csipet só
    • 1 ek porcukor
    • 15 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek hideg víz

    Töltelék:

    • 60 dkg sütőtök (hámozott menyiség)
    • 10 dkg barnacukor
    • 1 tk friss gyömbér
    • 1,5 dl narancslé
    • 1 dl víz
    • 1 rúd fahéj
    • 25 dkg mascarpone
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 tk vaníliakivonat

    Elkészítése:

    A tészához összekeverjük a liszteket, a porcukrot, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a vizet és összegyúrjuk.

    Fóliába tekerve hűtőbe tesszük.

    A kisebb kockákra vágott tököt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjrudat, felöntjük a narancslé és víz keverékével, majd puhára főzzük. Ezután szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön, majd pürésítjük.

    A krémsajtot, a tökpürét, és a tojásokat alaposan kikeverjük, majd ízesítjük narancshéjjal és vaníliával (ha szükséges adhatunk még hozzá 1-2 ek cukrot).

    A tésztát egy kb 24 cm-es piteformába nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral, szárazbabot vagy lencsét szórunk bele és 180 °C-on 20 perc alatt elősütjük.

    A tésztát kivesszük a sütőből, beleöntjük a tölteléket és visszatoljuk a sütőbe kb 35 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá