Hozzávalók egy 24 cm-es piteformához:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészához összekeverjük a liszteket, a porcukrot, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a vizet és összegyúrjuk.
Fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
A kisebb kockákra vágott tököt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjrudat, felöntjük a narancslé és víz keverékével, majd puhára főzzük. Ezután szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön, majd pürésítjük.
A krémsajtot, a tökpürét, és a tojásokat alaposan kikeverjük, majd ízesítjük narancshéjjal és vaníliával (ha szükséges adhatunk még hozzá 1-2 ek cukrot).
A tésztát egy kb 24 cm-es piteformába nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral, szárazbabot vagy lencsét szórunk bele és 180 °C-on 20 perc alatt elősütjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, beleöntjük a tölteléket és visszatoljuk a sütőbe kb 35 percre.