Hozzávalók:
Elkészítése:
A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, kb fél cm vastag karikákra vágjuk.
Edénybe tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük.
Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük.
Rögtön lekötjük és 24 órán keresztül száraz dunsztban hagyjuk.
Gasztró ajándéknak készült, de olcsón akár télen is beszerezhető a sárgarépa, így a nem kimondottam lekvárfőző évszakokban is elkészíthetjük!
Nagyon finomak ezzel a nem mindennapi ízvilággal a karácsonyi zserbó, a palacsinta is.