Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült szilva lekvár recept

Sütőben sült szilva lekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 kg szilva
    • cukor ízlés szerint
    • 0,5-1 dl 10 %-os ecet

    Elkészítése:

    A szilvát alaposan megmossuk, majd kimagozzuk és apróbb darabokra vágjuk a húsát.

    A sütőhöz járó legnagyobb és legmélyebb tepsit, vagy a legnagyobbat, amink van vagy egy nagy, magas falú, süthető edényt körbemosunk, körbekenünk az ecettel.

    Az ecettel kiöblített sütőedénybe beletesszük a szilvát (amennyi belefér), majd alufóliával lefedjük. 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Addig sütjük lefedve, amíg levet nem enged, ez kb 1-1,5 óra.

    Amikor a gyümölcs levet engedett, akkor levesszük róla a fóliát és visszatoljuk a sütőbe. A hőmérsékletet visszívesszük kb 150-160 fokra, vagy még alacsonyabbra. A lényeg, hogy ne fröcsögje össze a sütő belsejét.

    Addig sütjük a lekvárt időnként átkeverve, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ne feljünk, nem fog leégni! Ekkor beleforgatunk annyi cukrot vagy édesítőt, amilyen édesre készíteni szeretnénk és visszatoljuk a sütőbe pár percre (amíg elolvad benne a cukor).

    Amikor elkészült a lekvár, még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban kihűtjük.

    Ízlés szerint fahéjat is adhatunk a lekvárhoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá