Ebben az összeállításban találsz marcipános-narancsos, nutellás-mogyorós és birsalmás-diós bejglit is. Az aszalt szilvás vagy gesztenyés pitebejgli pedig azoknak is kedvence lehet, akik valami teljesen újat szeretnének kipróbálni. A falatkák és tortaformában készült verziók a vendégvárásra is tökéletesek!
1. Mákos bejgli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
Mákos töltelék:
- 45 dkg darált mák
- 7,5 dl tej
- 30 dkg cukor
- 10 dkg búzadara
- 1 citrom lereszelt héja
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Marcipános-narancsos és nutellás-mogyorós bejgli recept
Hozzávalók:
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
Marcipános-narancsos krém:
- 120 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk mandulaaroma
- 1/4 tk rumaroma
- 80 ml laktózmentes tej
- 100 g kockára vágott marcipán
- 160 g őrölt mandula
- 5 ek cukrozott narancs héja
- 1 narancs reszelt héja
Nutellás-mogyorós krém:
- 15 dkg aprított mogyoró
- 20 dkg nutella
- kevés gluténmentes zsemlemorzsa
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mákos bejgli (glutén, laktózmentes és cukormentes is) recept
Hozzávalók:
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk eritrit
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- gluténmentes liszt a nyújtáshoz
Töltelékhez:
- 300 g darált mák
- 150 g eritrit
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 200 ml laktózmentes tej
- 1 tk őrölt fahéj
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Fahéjas-aszalt szilvás bejgli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- kb 70 dkg aszalt szilva
- 15 dkg cukor
- 2 ek méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl víz
- 3 dl vörösbor
- 5-6 db őrölt szegfűszeg
- 2 kiskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mákos és diós bejgli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg hideg vaj vagy margarin
Mákos töltelék (3 rúdhoz):
- 40 dkg darált mák
- 1,5 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 narancs héja és a leve
- csipet őrölt szegfűszeg
- 3 dkg kandírozott narancshéj
- 8 dkg darált keksz
Diós töltelék (3 rúdhoz):
- 40 dkg darált dió
- 1,5 dl víz
- 10 dkg cukor
- csipet őrölt fahéj
- 1 citrom héja és leve
- 3 dkg forró vízbe áztatott, majd leszűrt mazsola
- 8 dkg darált keksz
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Birsalmás-diós bejgli recept
Hozzávalók:
Töltelék:
- 30 dkg birsalma (pucolva)
- 1/2 ek étkezési keményítő
- 20 dkg darált dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1 citrom
- 1 fahéjrúd
- 3-4 szegfűszeg
- 100 ml birsalmalé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Diós és mákos bejgli kelt tésztából recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 2 evőkanál porcukor
- 1,5 dl tejföl
- késhegynyi só
Mákos töltelék:
- 25-30 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 nagyobb citrom reszelt héja
- 2 maréknyi mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek rum
Diós töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 2 marék mazsola
- ha nagyon száraz a töltelék 1 evőkanál tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Bejgli falatkák recept
Hozzávalók:
Tésztához (1 adag):
- 450 gr finomliszt
- 125 gr margarin
- 60 gr zsír
- 50 gr porcukor
- 15 g friss élesztő
- pici só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 gr 30%-os tejszín
- 1 dl meleg víz
Máktöltelék (1 adag):
- 200 gr darált mák
- 125 gr porcukor
- 40 gr darált háztartási keksz
- 125 gr forró víz
- citromhéj
Diótöltelék (1 adag):
- 200 gr darált dió
- 125 gr porcukor
- 40 gr darált háztartási keksz
- 125 gr forró víz
- narancshéj
Kenéshez:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Diós-mákos bejgli szelet recept
Hozzávalók:
Tészthoz:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 10 g élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Töltelék:
- 15 dkg dió
- 15 dkg mák
- 200 ml tej
- 200 g cukor
- ízlés szerint rumaroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Mákos bejglitorta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 60 dkg darált mák (ha vegyesen készítjük akkor 30 dkg darált dió és 30 dkg darált mák)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
- karácsonyi fűszerek (fahéj, ánizs stb…ízlés szerint)
- 35 dkg cukor
- 2,5-3 dl víz
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Gesztenyés pitebejgli recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 6-6 dkg hideg zsír és vaj
- 3 dkg porcukor
- 1/2 kk só
- 10 g friss élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1 dl tejföl
Töltelék:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg aszalt szilva
- 2-3 ek rum
- kb 50 ml tejszín
- 1-2 ek kekszmorzsa
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Aszalt szilvás-mákos bejgli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg sertészsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 db a kenéshez)
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
Töltelék:
- 4 dl száraz vörösbor
- 40 dkg aszalt szilva
- 30 dkg darált mák
- 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl víz