Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás-mákos bejgli recept

Aszalt szilvás-mákos bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1,5 dl tejföl
    • 10 dkg sertészsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 db a kenéshez)
    • 2 ek cukor
    • 2 csipet só
    • 2 dkg élesztő
    • 40 dkg liszt

    Töltelék:

    • 4 dl száraz vörösbor
    • 40 dkg aszalt szilva
    • 30 dkg darált mák
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1,5 dl víz

    Elkészítése:

    A töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk.

    A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az aszalt szilvát, és elkeverjük.

    A tésztához a tejfölt, a zsírt, a tojást a cukorral és a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítünk.

    Pihentetés nélkül 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat, és megkenjük a kihűlt masszával.

    Az oldalán a széleit ráhajtjuk, feltekerjük, tepsibe helyezzük, és megkenjük tojással. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
    Megvárjuk amíg teljesen kihűl, utána szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá