Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mákos bejgli szelet recept

Diós-mákos bejgli szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészthoz:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg sertészsír
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 10 g élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva

    Töltelék:

    • 15 dkg dió
    • 15 dkg mák
    • 200 ml tej
    • 200 g cukor
    • ízlés szerint rumaroma

    Elkészítése:

    Egy keverőtálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.

    Egy pohárban keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját. A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé.

    3 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

    A diót és a mákot 100-100 gramm cukorral ledaráljuk, majd mind a kettőt 1-1 dl tejjel felöntjük. A diót és a mákot is sűrűre főzzük. A diót rumaromával ízesíthetjük.

    A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm). Sütőpapíros 20*30 cm-es tepsibe helyezzük az első lapot. Ezt kenjük meg a mák töltelékkel, majd mehet rá a második lap. Itt kenjük meg a dió töltelékkel, majd az utolsó lappal fedjük be.

    Villával szurkáljuk meg, majd a kissé felvert tojássárgájával kenjük meg. 1 órát hagyjuk száradni hűtőben. Ezután kenjük meg a tojásfehérjével. Hagyjuk ezt is megszáradni.

    180 fokosra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd ha kihűlt szeletelve kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá