Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli recept

Bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg finomliszt
    • 50 dkg margarin
    • 2 csipet só
    • 5 dkg élesztő
    • 400 ml tej
    • kevés olaj
    • 15dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • cukrozott, darált dió
    • cukrozott, darált mák
    • mindegyikbe 2-2 csomag vaníliás cukor
    • kevés olaj
    • kevés tej

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük, a margarint összedaraboljuk és a liszttel összemorzsoljuk.

    Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy a tészta jól dagasztható legyen. Ekkor kevés olajat (kb 3-4 ek) tegyünk hozzá, ettől szépen összeáll a tészta.

    Dagasszuk addig, míg a keztől el nem válik a tészta.

    Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük letakarva.

    A tésztából 4 egyforma nagyságú cipót formázunk. Egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a töltelékkel amit meglocsolunk a tejjel és az olajjal, majd feltekerjük.

    Tepsire tesszük és megszurkáljuk villával és megkenjük felvert tojással.

    Előmelegített, 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá