Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli fatörzs recept

Bejgli fatörzs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek rizsliszt
    • 8 ek cukor vagy eritrit

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 2 cs vanília ízű GM pudingpor
    • 30 dkg porcukor
    • 40 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg dió darálva
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mák darálva

    A díszítéshez:

    • dió darálva
    • marcipán

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt, két darab gáztepsibe simítjuk elfelezve a masszát és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Kb 6 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék tejben a pudinport csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejbe öntjük és állandó kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük.

    A puha vajat vagy margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a teljesen kihűlt pudinggal tovább habosítjuk, addig, amíg egy könnyű krémet nem kapunk. Ekkor a krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált mákot, a másikba a darált diót és a reszelt citromhéjat.

    Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a diókrém 3/4 rákenjük, óvatosan feltekerjük, a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tálcára tesszük.

    A másik piskótát, ugyanígy töltjük meg.

    Az egyik tekercsnek ferdén levágjuk a 2 végét és tálcára tesszük, a másik tekercsnek is levágjuk a végeit ketté vágjuk és a képen látható módon az egész roládhoz illesztjük.

    Díszíthetjük darált dióval, illetve marcipánnal is.

    Tipp:

    Gyorsan elkészíthető, különleges ízvilágú fatörzs, ami a karácsonyi asztal nélkülözhetetlen kelléke. Gluténmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá