Grillázskrémes fatörzs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 34*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 5 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl habtejszín
- 18 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg darált dió
- 1 ek rum
- 20 dkg vaj
A grillázshoz:
- 4 púpozott ek kristálycukor
- 4 púpozott ek darált dió
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 6 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet.
Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A grillázs készítése:
A cukrot egy lábasban szép aranybarnára olvasztjuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjal kent tányérra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben finomra őröljük.
A krém készítése:
A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük. Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzákeverjük.
Levesszük a vízgőzről és a diót is belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.
A piskótánkat kitekerjük és a krém 3/4-ével megkenjük. A grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez hagyjuk, majd feltekerjük.
Kívülről is megkenjük a maradék krémmel és a grillázzsal megszórjuk.