Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillázskrémes fatörzs recept

Grillázskrémes fatörzs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 34*40 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 6 tojás
    • 10 dkg cukor
    • 6 dkg darált dió
    • 5 dkg finomliszt
    • 6 g sütőpor

    A krémhez:

    • 3 tojás
    • 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 18 dkg porcukor
    • 15 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg darált dió
    • 1 ek rum
    • 20 dkg vaj

    A grillázshoz:

    • 4 púpozott ek kristálycukor
    • 4 púpozott ek darált dió

    Elkészítése:

    A piskóta készítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 6 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet.

    Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.

    180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

    A grillázs készítése:

    A cukrot egy lábasban szép aranybarnára olvasztjuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjal kent tányérra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben finomra őröljük.

    A krém készítése:

    A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük. Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzákeverjük.

    Levesszük a vízgőzről és a diót is belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.

    A piskótánkat kitekerjük és a krém 3/4-ével megkenjük. A grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez hagyjuk, majd feltekerjük.

    Kívülről is megkenjük a maradék krémmel és a grillázzsal megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek