Grillázskrémes fatörzs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 34*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 18 dkg porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek rum
  • 20 dkg vaj

A grillázshoz:

  • 4 púpozott ek kristálycukor
  • 4 púpozott ek darált dió

Elkészítése:

A piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 6 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet.

Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A grillázs készítése:

A cukrot egy lábasban szép aranybarnára olvasztjuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjal kent tányérra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben finomra őröljük.

A krém készítése:

A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük. Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzákeverjük.

Levesszük a vízgőzről és a diót is belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.

A piskótánkat kitekerjük és a krém 3/4-ével megkenjük. A grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez hagyjuk, majd feltekerjük.

Kívülről is megkenjük a maradék krémmel és a grillázzsal megszórjuk.