Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli falatkák recept

Bejgli falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához (1 adag):

    • 450 gr finomliszt
    • 125 gr margarin
    • 60 gr zsír
    • 50 gr porcukor
    • 15 g friss élesztő
    • pici só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 gr 30%-os tejszín
    • 1 dl meleg víz

    Máktöltelék (1 adag):

    • 200 gr darált mák
    • 125 gr porcukor
    • 40 gr darált háztartási keksz
    • 125 gr forró víz
    • citromhéj

    Diótöltelék (1 adag):

    • 200 gr darált dió
    • 125 gr porcukor
    • 40 gr darált háztartási keksz
    • 125 gr forró víz
    • narancshéj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Töltelék:

    Elsőként a tölteléket készítjük el.

    A mákot/diót, háztartási kekszet a cukorral összekeverjük.

    Belereszeljük a citrom vagy narancs héjat tölteléktől függően.

    Vizet forralunk, majd ebből mérünk 125 grammot a keverékhez.

    Alaposan elkeverjük, folpackkal lefedjük és hűtőbe rakjuk.

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, azt simán a liszthez morzsoljuk.

    Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

    Amikor a tészta pihent 3 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk.

    A rövidebbik oldal szélétől 2 cm-t elhagyva kb 1,5 cm-es töltelék csíkot teszünk. Ráhajtjuk a tésztát, majd ahol összeérnek késsel elvágjuk.

    Összenyomjuk a tésztát, ne nyíljon szét sütés közben.

    A rudakat tácára vagy tepsire sorakoztatjuk, majd lekenjük tojássárgájával és hűtőbe tesszük legalább fél órára vagy addig, míg a tojás meg nem szárad.

    Addig kenjük a fenti módon a tölteléket, amíg a tészta el nem fogy. 4 rudacsát kapunk.

    Ha megszáradt a sárgája, lekenjük fehérjével és ismét hűtjük fél órát vagy annyit, míg megszárad a fehérje is.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd mikor megszáradt a tojás, 2-2,5 cm széles darabokra vagdossuk a rudakat és egymástól fél-1 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.

    25-30 perc alatt szép barnára sütjük őket.

    Tipp:

    A porcukor mennyisége ízlés szerint változtatható a töltelékben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá