Bejgli falatkák

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tésztához (1 adag):

  • 450 gr finomliszt
  • 125 gr margarin
  • 60 gr zsír
  • 50 gr porcukor
  • 15 g friss élesztő
  • pici só
  • 1 tojássárgája
  • 50 gr 30%-os tejszín
  • 1 dl meleg víz

Máktöltelék (1 adag):

  • 200 gr darált mák
  • 125 gr porcukor
  • 40 gr darált háztartási keksz
  • 125 gr forró víz
  • citromhéj

Diótöltelék (1 adag):

  • 200 gr darált dió
  • 125 gr porcukor
  • 40 gr darált háztartási keksz
  • 125 gr forró víz
  • narancshéj

Kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje