Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mákos bejgli recept

Diós-mákos bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 ml tej (inkább kevesebbel indítsatok, lisztfüggő)
    • 2 dkg élesztő
    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Mákos töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 15 dkg cukor
    • 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
    • 1 kisebb alma reszelve
    • 1 ek baracklekvár
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa

    Diós töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 1 kisebb alma reszelve
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1/2-1 citrom reszelt héja és leve (kóstolni kell, citrom függő)
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 ek baracklekvár

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva

    Elkészítése:

    A langyos tejbe 1 kk cukrot teszünk és az élesztőt belemorzsoljuk.

    A lisztet kimérjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát és a felfuttatot élesztőt.

    Az összeállított tésztát átgyúrjuk.

    Letkarva, hűvösebb helyen 40 percig pihentetjük, majd 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat, majd a töltelékkel megtöljtük. A széleit elvékonyítjuk és behajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. Azonnal lekenjük tojássárgával, majd hűvös helyen (legjobb kinn), addig hagyjuk (kb fél óra), amíg megszárad.

    Begyújtjuk a sütőt 180 fokra. Lekenjük tojásfehérjével a bejgliket és megszúrkáljuk több helyen. 30-35 percig alsó-felső sütéssel megsütjük (nem középen, inkább lentebbi rácson sütöm).

    Tipp:

    Több éve sütöm, bevált. Nyersen 52 dkg a tészta, 40 dkg a töltelék/rúd. Kisülve 90 dkg.🙂
    Másfél adag tésztából 3 rudat sütöttem, dupla adag töltelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá