Hozzávalók:
Tészta:
Mákos töltelék:
Diós töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A langyos tejbe 1 kk cukrot teszünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztet kimérjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát és a felfuttatot élesztőt.
Az összeállított tésztát átgyúrjuk.
Letkarva, hűvösebb helyen 40 percig pihentetjük, majd 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat, majd a töltelékkel megtöljtük. A széleit elvékonyítjuk és behajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. Azonnal lekenjük tojássárgával, majd hűvös helyen (legjobb kinn), addig hagyjuk (kb fél óra), amíg megszárad.
Begyújtjuk a sütőt 180 fokra. Lekenjük tojásfehérjével a bejgliket és megszúrkáljuk több helyen. 30-35 percig alsó-felső sütéssel megsütjük (nem középen, inkább lentebbi rácson sütöm).
Több éve sütöm, bevált. Nyersen 52 dkg a tészta, 40 dkg a töltelék/rúd. Kisülve 90 dkg.🙂
Másfél adag tésztából 3 rudat sütöttem, dupla adag töltelékkel.