Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
Tészthoz:
Kenéshez:
Töltelék:
Elkészítése:
Egy keverőtálban morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót.
Egy pohárban keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját. A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé.
3 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
A diót és a mákot 100-100 gramm cukorral ledaráljuk, majd mind a kettőt 1-1 dl tejjel felöntjük. A diót és a mákot is sűrűre főzzük. A diót rumaromával ízesíthetjük.
A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb 3-4 mm). Sütőpapíros 20*30 cm-es tepsibe helyezzük az első lapot. Ezt kenjük meg a mák töltelékkel, majd mehet rá a második lap. Itt kenjük meg a dió töltelékkel, majd az utolsó lappal fedjük be.
Villával szurkáljuk meg, majd a kissé felvert tojássárgájával kenjük meg. 1 órát hagyjuk száradni hűtőben. Ezután kenjük meg a tojásfehérjével. Hagyjuk ezt is megszáradni.
180 fokosra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd ha kihűlt szeletelve kínáljuk.