1. Hagymás sült vér
Hozzávalók:
- sertésvér
- vöröshagyma
- zsír
- só
- őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- majoránna
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Hagymaágyon sült csirkemáj
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Velős pirítós
Hozzávalók:
- 500 g velő (sertés)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 8 szelet kenyér
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Szalontüdő petrezselymes galuskával
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéstüdő
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db babér levél
- só ízlés szerint
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 mokkáskanál
- 1 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 150 g tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Sertésnyelv vadasan
Hozzávalók:
- 1 kg sertésnyelv
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 db szemesbors
- 10 db borókabogyó
- 1 ek almaecet
- 4 db babérlevél
- 1 tk cukor
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Rántott velő
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésvelő
- só
- bors
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Hagymás bundában sült kacsamáj
Hozzávalók:
- 50 dkg pecsenye kacsamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 4 ek finomliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- só, bors
- olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Pirított kacsamáj
Hozzávalók:
- 1 kg kacsa máj
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- 3 db paradicsom
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 ek majoranna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Kacsa szív- és zúzapörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsa zúza
- 50 dkg kacsa szív
- 1 ek zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 kk köménymag
- 1 dl vörösbor
- 1 tk mustár
- 5 dkg szeletelt bacon szalonna
- 1 paradicsom
- 2 kápia paprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Kacsazsírban konfitált csirkemáj
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 fej vöröshagyma
- 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk morzsolt majoránna
- 3 szál friss oregánó
- 3 szál friss kakukkfű
- 4 db friss zsályalevél
- 1/2 liter kacsazsír
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
11. Zúzapörkölt kakasherével
Hozzávalók:
- 2 kg csirkezúza
- 1 kg kakashere
- 5 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
12. Zúzapörkölt tojásos nokedlivel
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkezúza
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- erős paprikakrém
- pirospaprika
- só
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- kakukkfű
- szerecsendió (el is hagyható)
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
13. Pacalpörkölt
Hozzávalók:
- 3 ek zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 kk majoránna
- 1 kk őrölt fűszerkömény