Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított kacsamáj recept

Pirított kacsamáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    1. 1 kg kacsa máj
    2. 2 ek étolaj
    3. 2 fej vöröshagyma
    4. 4 gerezd fokhagyma
    5. 1 db kápia paprika
    6. 3 db paradicsom
    7. 1 dl száraz fehér bor
    8. 1 ek majoranna
    9. 1 kávéskanál pirospaprika
    10. őrölt bors

    Elkészítése:

    Serpenyőben az olajon megdinsztelem a szálasra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát és az apró kockára vágott paprikát.

    Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, sózom borsozom, aláöntöm a bort és szétfőzöm a paradicsomot.

    A májat nagyobb darabokra vágom, hozzáadom a hagymás alaphoz, megszórom majorannával, pirospaprikával,elkeverem és a máj puhulásáig fedő alatt párolom.

    A máj a feldarabolás nagyságától függően pár perc alatt megpuhul. Ha szükséges, még sózom.

    Párolt rizzsel, sült krumplival önálló ételként, vagy főzelékekre feltétnek alkalmas.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá