Pirított kacsamáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pirított kacsamáj

Hozzávalók:

  1. 1 kg kacsa máj
  2. 2 ek étolaj
  3. 2 fej vöröshagyma
  4. 4 gerezd fokhagyma
  5. 1 db kápia paprika
  6. 3 db paradicsom
  7. 1 dl száraz fehér bor
  8. 1 ek majoranna
  9. 1 kávéskanál pirospaprika
  10. őrölt bors

Elkészítése:

Serpenyőben az olajon megdinsztelem a szálasra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát és az apró kockára vágott paprikát.

Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, sózom borsozom, aláöntöm a bort és szétfőzöm a paradicsomot.

A májat nagyobb darabokra vágom, hozzáadom a hagymás alaphoz, megszórom majorannával, pirospaprikával,elkeverem és a máj puhulásáig fedő alatt párolom.

A máj a feldarabolás nagyságától függően pár perc alatt megpuhul. Ha szükséges, még sózom.

Párolt rizzsel, sült krumplival önálló ételként, vagy főzelékekre feltétnek alkalmas.