Kacsa szív- és zúzapörkölt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsa zúza
- 50 dkg kacsa szív
- 1 ek zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 kk köménymag
- 1 dl vörösbor
- 1 tk mustár
- 5 dkg szeletelt bacon szalonna
- 1 paradicsom
- 2 kápia paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A zúzát és szívet megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megpirítom a felszeletelt bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, a paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát. Ha kész, megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát, a szívet és a felaprított paradicsomot. Fűszerezem borsikafűvel, köménnyel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort, és a húsok puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet vízzel pótolom, és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Önálló ételként friss kenyeret, vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet egy főzeléknek is.
A kacsa szív- és zúzapörkölt kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 121 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.