Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsa szív- és zúzapörkölt recept

Kacsa szív- és zúzapörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsa zúza
    • 50 dkg kacsa szív
    • 1 ek zsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 tk borsikafű
    • 1 kk köménymag
    • 1 dl vörösbor
    • 1 tk mustár
    • 5 dkg szeletelt bacon szalonna
    • 1 paradicsom
    • 2 kápia paprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A zúzát és szívet megtisztítom, feldarabolom.

    A zsíron megpirítom a felszeletelt bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, a paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát. Ha kész, megszórom pirospaprikával.

    Beleteszem a zúzát, a szívet és a felaprított paradicsomot. Fűszerezem borsikafűvel, köménnyel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.

    Aláöntöm a bort, és a húsok puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet vízzel pótolom, és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

    Önálló ételként friss kenyeret, vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet egy főzeléknek is.

    A kacsa szív- és zúzapörkölt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 121 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá