Kacsa szív- és zúzapörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsa zúza
  • 50 dkg kacsa szív
  • 1 ek zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 kk köménymag
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk mustár
  • 5 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 1 paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A zúzát és szívet megtisztítom, feldarabolom.

A zsíron megpirítom a felszeletelt bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, a paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát. Ha kész, megszórom pirospaprikával.

Beleteszem a zúzát, a szívet és a felaprított paradicsomot. Fűszerezem borsikafűvel, köménnyel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.

Aláöntöm a bort, és a húsok puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet vízzel pótolom, és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

Önálló ételként friss kenyeret, vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet egy főzeléknek is.