Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalontüdő petrezselymes galuskával recept

Szalontüdő petrezselymes galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tüdőhöz:

    • 50 dkg sertéstüdő
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 db babér levél
    • só ízlés szerint
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 10 dkg zeller
    • 1 mokkáskanál
    • 1 evőkanál mustár
    • 5 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 150 g tejföl

    Galuskához:

    • 2 tojás
    • 20 dkg liszt
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk és a répát, fehérrépát, zellert feldaraboljuk.

    A tüdőt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd adunk hozzá sót ízlés szerint, beletesszük a babérlevelet, egy fej hagymát, a fokhagymát és forrástól számítva 1 órán át főzzük.

    Ha megfőtt, akkor a tüdőt kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. A hörgőket kivágjuk, felcsíkozzuk. A főzővízből kb 1,5-2 dl-t kiveszünk.

    A tüdőhöz adjuk a zöldségeket, ráöntjük a főzőlevet és az egészet puhára főzzük.

    Amikor minden megpuhul, akkor a zöldségeket kivesszük és összeturmixoljuk, majd ráöntjük a tűdőre.

    Az olajon világosra pirítjuk a másik fej hagymát, amit apróra vágtunk, majd rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk az egészet. Felöntjük 0,5-1 dl főzőlével abból, amit félretettünk és jól elkeverjük. A tüdőhöz adjuk, majd beletesszük a mustárt és összeforraljuk.

    A tejfölt elkeverjük a maradék félretett főzőlével, majd azt is tüdőhöz öntjük és újra forraljuk az egészet.

    A galuskához a tojásokat elkeverjük a a liszttel és a apróra vágott petrezselyemzölddel.

    Kanállal szaggatva, sós, forró vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsepegtetjük.

    Tipp:

    Aki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek