Hozzávalók:
Tüdőhöz:
Galuskához:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és a répát, fehérrépát, zellert feldaraboljuk.
A tüdőt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd adunk hozzá sót ízlés szerint, beletesszük a babérlevelet, egy fej hagymát, a fokhagymát és forrástól számítva 1 órán át főzzük.
Ha megfőtt, akkor a tüdőt kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. A hörgőket kivágjuk, felcsíkozzuk. A főzővízből kb 1,5-2 dl-t kiveszünk.
A tüdőhöz adjuk a zöldségeket, ráöntjük a főzőlevet és az egészet puhára főzzük.
Amikor minden megpuhul, akkor a zöldségeket kivesszük és összeturmixoljuk, majd ráöntjük a tűdőre.
Az olajon világosra pirítjuk a másik fej hagymát, amit apróra vágtunk, majd rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk az egészet. Felöntjük 0,5-1 dl főzőlével abból, amit félretettünk és jól elkeverjük. A tüdőhöz adjuk, majd beletesszük a mustárt és összeforraljuk.
A tejfölt elkeverjük a maradék félretett főzőlével, majd azt is tüdőhöz öntjük és újra forraljuk az egészet.
A galuskához a tojásokat elkeverjük a a liszttel és a apróra vágott petrezselyemzölddel.
Kanállal szaggatva, sós, forró vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsepegtetjük.
Aki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet is.