Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pacalpörkölt recept

Pacalpörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Előfőzéshez:

    • 3 babérlevél
    • 10 szem bors
    • 1 kg pacal

    Pörkölthöz:

    • 3 ek zsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 ek pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk őrölt fűszerkömény
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Az előfőzéshez használhatunk kuktát. A pacalt hideg vízben jól kimossuk, és bő vízben feltesszük főni a szemes borssal és babérlevéllel együtt. Ha felforrt, a habot leszedjük, és lecsukjuk a kukta fedelét. 50 percet fütyültetjük, majd amikor már kinyitható a kukta fedele, kivesszük a pacalt, hideg vízzel leöblítjük, és felcsíkozzuk.

    A pörköltalaphoz a kockára vágott hagymát zsíron megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát, az összevágott paradicsomot és paprikát. (Télen megfelel helyette a lecsó.) Megszórjuk pirospaprikával, fűszerekkel, és aláöntjük a bort.

    Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Lefedve 30 percet főzzük. Időnként megkeverjük, ha elfőtte a levét, vízzel pótoljuk.

    Főtt burgonyával tálaljuk, mellé friss, házi kenyeret kínáljunk.

    Tipp:

    Amennyiben előfőzött fagyasztott pacalt használunk, a felolvasztás után ezt adjuk a pörkölt alaphoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá