Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás sült vér recept

Hagymás sült vér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • sertésvér
    • vöröshagyma
    • zsír
    • őrölt bors
    • őrölt pirospaprika
    • majoránna

    Elkészítése:

    A vért megabáljuk. Közben a megtisztított, felcsíkozott hagymát bő zsíron megpároljuk. Megsózzuk, és mehet hozzá a darabolt, vagy csíkozott abált vér is.

    Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, és megkóstoljuk. Nem kell hosszú ideig sütni, mert a vér már megabálódott. A sütés vége előtt kevéssel majoránnát adunk hozzá, ízlés szerint.

    Pontos mennyiségeket nem írok, mert mindenhol más a disznóból megmentett vér mennyisége. Van aki kevésbé hagymásan szereti, van aki (mint én) bő hagymával, jó borsosan.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá