Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésnyelv vadasan recept

Sertésnyelv vadasan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésnyelv
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 db szemesbors
    • 10 db borókabogyó
    • 1 ek almaecet
    • 4 db babérlevél
    • 1 tk cukor

    A mártáshoz:

    • 2 ek cukor
    • 2 ek étolaj
    • 5 db sárgarépa
    • 3 db fehérrépa
    • 1 db zellergumó
    • 2 ek finomliszt
    • 3 db csemegeuborka
    • 1-2 ek mustár
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A nyelvet megmosom és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, vöröshagymával, fokhagymával, borssal, borókabogyóval, ecettel, cukorral és babérlevéllel puhára főzöm. (kuktában 40-60 perc).

    Ha kész, kiszedem belőle a nyelveket és megvárom még kihűl.

    A főzőlevet leszűröm, a babérleveleket kidobom, a többit botmixerrel pépesítem, ha szükséges kevés főzőlevet öntök hozzá.

    Közben a forró olajon megpirítom a cukrot, ha barna rádobom a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, a vékony hasábokra vágott zellert, sózom és majdnem készre párolom.

    Meghintem liszttel, picit pirítom, majd hozzáadom a hagymás pépet, felöntöm annyi főzőlével, hogy forralás után kellemesen krémes szószt kapjak.

    Megszórom reszelt citromhéjjal, belekeverem az apróra szeletelt csemegeuborkát, mustárt, tejfölt és felforralom.

    Végül elkeverem benne a felaprított petrezselyemzöldet. Kóstolás után még ízesíthetem sóval, cukorral ecettel.

    Ha kihűltek a nyelvek, lehártyázom és fél centis szeletekre vágom.

    Tálaláskor a hús szeletek mellé szedek a vadas szószból és bármi illik hozzá, ami a vadashoz megy, ezt most krumplikrokettel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá