1. Tepsiben sült hagymás csirkecombok
Hozzávalók:
- 6-8 db csirke alsó comb
- 8-10 kisebb hagyma vörös és lila vegyesen
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- némi olíva olaj
- só
- bors
- majoránna
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Tepsis sült császárhús és oldalas
Hozzávalók:
- 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
- 2,5 kg krumpli
- 5 szál répa
- 4 nagyobb fej hagyma
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, őrölt bors
- 3 szál friss rozmaring
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Tepsis rakott hús
- 1 kg sertés comb /lehet csirke,pulyka/
- 1,5 kg burgonya
- 8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
- 60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
- 5 dkg vaj
- étolaj
- grillfűszer
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg trappista sajt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Kemencés tarja
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 2 kg burgonya
- 4 sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 3 fej lilahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 3 dl rozébor
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel
- 4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel)
- 4-5 db sárga krumpli
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db lila hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2 tk ételízesítő
- 3-4 ek libazsír (vagy, sertés, kacsa..)
- 1 dl fehérbor (vagy víz)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Zöldséges tepsis csirke
Hozzávalók:
- 6 db csirke felső combfilé
- 1 szál póréhagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszál
- 1 tv paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Ragacsos sült oldalas
Hozzávalók:
- 2 kg húsos sertésoldalas
- 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
- 8 dl ketchup
- 8 ek méz
- 15 szem bors
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 kk őrölt oregánó
- 1 kk őrölt rozmaring
- só
- 2 ek Worchester-szósz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8.Tepsis mustáros tarja hagymával
- 4 szelet tarja(pácolva)
- 6 db burgonya
- 2 db közepes vörös hagyma
- 4 szelet bacon
- 6 gerezd fokhagyma
- 6-8 ek mustár
- 2 tk sertés fűszerkeverék
- őrölt bors
- só
- étolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 alsó és felső csirkecomb
- fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
- egy közepes fej lilahagyma
- 2 paprika
- 2 dl tejföl
- egy csomó petrezselyem
- só
- bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Lassan sült császárhús fűszeres krumplival
Hozzávalók:
- 1 ek só
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt színes bors
- 1/2 tk őrölt zöld bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- kell még 2 dl húsalaplé
A recept ide kattintva folytatódik >>>
11. Mustáros, csípős csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 ek csípős mustár
- 2 tk szójaszósz
- 2 tk worcester szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk koriandermag (pörkölt)
- egy marék friss mentalevél
- egy kisebb marék friss zsályalevél
- só (ízlés szerint)
- 1 tk őrölt fehér bors
- 1,5 dl mogyoróolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
12. Vargányás töltött csirke
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 40 dkg vegyes zöldség (mirelit is lehet)
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 2 db szikkadt kifli, kenyér, vagy zsemle
- tej az áztatáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- friss oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
- 2 ek zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik >>>
13. Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon
- 1,5 kg császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
- 2 ek étolaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- kevés csilipehely
- 1 ek só
- kevés őrölt bors
- kevés fokhagyma granulátum
- kevés morzsolt kakukkfű levél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
14. Színes csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej lilahagyma
- burgonya
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db erős paprika (ha nem szereted elhagyható)
- grillcsirke fűszersó
- 1 ek méz
- 3 ek mustár
- zsír a tepsi kikenéséhez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
15. Fokhagymás, bőrös sült oldalas
Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- ételízesítő
- 6-8 gerezd fokhagyma