Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon recept

Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 1,5 kg császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • kevés csilipehely
    • 1 ek só
    • kevés őrölt bors
    • kevés fokhagyma granulátum
    • kevés morzsolt kakukkfű levél

    Zöldségekhez:

    • 1,5 kg krumpli
    • 5 sárgarépa
    • 0,5 zellergumó
    • 3 petrezselyem gyökér
    • 3 fej fokhagyma
    • néhány fej vöröshagyma ízlés szerint
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk.

    A tepsi aljára kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a bepácolt császár szeleteket.

    Lefóliázva tesszük sütőbe, ahol addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek.

    A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá