Magyaros sült császár tepsis zöldségágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 1,5 kg császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • kevés csilipehely
  • 1 ek só
  • kevés őrölt bors
  • kevés fokhagyma granulátum
  • kevés morzsolt kakukkfű levél

Zöldségekhez:

  • 1,5 kg krumpli
  • 5 sárgarépa
  • 0,5 zellergumó
  • 3 petrezselyem gyökér
  • 3 fej fokhagyma
  • néhány fej vöröshagyma ízlés szerint
  • őrölt bors

Elkészítése:

A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk.

A tepsi aljára kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a bepácolt császár szeleteket.

Lefóliázva tesszük sütőbe, ahol addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek.

A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma.