Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillezett magyaros tarja recept

Grillezett magyaros tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertéstarja felszeletelve
    • őrölt bors
    • 5 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt pirospaprika ízlés szerint
    • 1 dl étolaj
    • szárított morzsolt kakukkfű
    • ízlés szerint cheyenne-i bors, vagy más csilipaprika.

    Elkészítése:

    A húst felszeleteljük, és a kés fokával enyhén megpaskoljuk. (Nem szükséges klopfolni, csupán enyhén lazítani kell a rostokon, hogy a hús könnyebben megőrizze és felszívja a pácot.)

    A hússzeleteket sóval, borssal ízesítjük, majd egyenként megforgatjuk az olajból, őrölt pirospaprikából, kakukkfűből, és adott esetben csiliből készült pácban. Fedeles edényben egymás mellé helyezzük őket, és a maradék páclét is ráöntjük.

    A húst legalább fél napig a hűtőben érleljük! A hússzeleteket grillrácson sütjük meg.

    Tálalhatjuk különféle köretekkel, vagy zöldsalátával és más salátákkal is.

    Tipp:

    A grillpartik elengedhetetlen étele.

    Ha a grillt befűtöttük, tanácsos más grillezett ételekkel bővíteni a választékot. Ezek lehetnek különböző húsok, grillezett zöldségek, de kolbászfélék, vagy darált húsból készített más finomságok is (mics, csevap, hamburger, stb.).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá