Grillezett magyaros tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéstarja felszeletelve
  • őrölt bors
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt pirospaprika ízlés szerint
  • 1 dl étolaj
  • szárított morzsolt kakukkfű
  • ízlés szerint cheyenne-i bors, vagy más csilipaprika.

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, és a kés fokával enyhén megpaskoljuk. (Nem szükséges klopfolni, csupán enyhén lazítani kell a rostokon, hogy a hús könnyebben megőrizze és felszívja a pácot.)

A hússzeleteket sóval, borssal ízesítjük, majd egyenként megforgatjuk az olajból, őrölt pirospaprikából, kakukkfűből, és adott esetben csiliből készült pácban. Fedeles edényben egymás mellé helyezzük őket, és a maradék páclét is ráöntjük.

A húst legalább fél napig a hűtőben érleljük! A hússzeleteket grillrácson sütjük meg.

Tálalhatjuk különféle köretekkel, vagy zöldsalátával és más salátákkal is.

Tipp:

A grillpartik elengedhetetlen étele.

Ha a grillt befűtöttük, tanácsos más grillezett ételekkel bővíteni a választékot. Ezek lehetnek különböző húsok, grillezett zöldségek, de kolbászfélék, vagy darált húsból készített más finomságok is (mics, csevap, hamburger, stb.).