Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb recept

Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 alsó és felső csirkecomb
    • fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
    • egy közepes fej lilahagyma
    • 2 paprika
    • 2 dl tejföl
    • egy csomó petrezselyem
    • bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok, akkor kettőbe is vághatjuk őket). A tepsit alufóliával lefedjük és 40 percre 230 fokos sütőbe tesszük.

    A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felszeleteljük. A petrezselymet apróra felvágjuk. A tejfölt kikeverjük sóval és a petrezselyemmel.

    A húst megszúrjuk, hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor levesszük róla az alufóliát, a tejfölös mártást a krumplikra kanalazzuk (a húsra is tehetünk), a zöldségeket a tetejére pakoljuk és még kb 20-25 percig sütjük alufólia nélkül.

    Ha a combok megpirultak és a zöldségek is megsültek kivesszük a sütőből.

    Tipp:

    Vegyes salátával nagyon finom. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá