Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 alsó és felső csirkecomb
  • fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
  • egy közepes fej lilahagyma
  • 2 paprika
  • 2 dl tejföl
  • egy csomó petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok, akkor kettőbe is vághatjuk őket). A tepsit alufóliával lefedjük és 40 percre 230 fokos sütőbe tesszük.

A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felszeleteljük. A petrezselymet apróra felvágjuk. A tejfölt kikeverjük sóval és a petrezselyemmel.

A húst megszúrjuk, hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor levesszük róla az alufóliát, a tejfölös mártást a krumplikra kanalazzuk (a húsra is tehetünk), a zöldségeket a tetejére pakoljuk és még kb 20-25 percig sütjük alufólia nélkül.

Ha a combok megpirultak és a zöldségek is megsültek kivesszük a sütőből.

Tipp:

Vegyes salátával nagyon finom. Jó étvágyat!