Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel recept

Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 40 dkg vegyes zöldség (mirelit is lehet)
    • só, bors
    • 3 ek olívaolaj

    A töltelékhez:

    • 2 db szikkadt kifli, kenyér, vagy zsemle
    • tej az áztatáshoz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyemzöld
    • friss oregánó
    • só és bors ízlés szerint
    • 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

    Egy serpenyőben, kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét. Sózzuk és borsozzuk.

    Ráütjük a tojást és hozzákeverjük a felaprított vargánya gombát, a felaprított petrezselyem zöldet és a zsemlemorzsát.  Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.

    A tepsit alufóliával kibéleljük, és meglocsoljuk kevés olívával.

    A combok bőre alá töltünk a töltelékből, majd a tepsibe sorakoztatjuk. Ráöntjük a zöldségeket, majd eligazgatjuk és megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel.

    A tetejét meglocsoljuk kevés olívával, majd forró sütőbe tesszük és 160 fokon megsütjük.

    A végén pár percig grillezzünk is rá, hogy szép színt kapjon a húsunk. Ezután már tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá